Star and Key of the Indian Ocean

Дата: Понеделник, 19 Април 2021 | Сега е 01:37 в Порт Луи, 0oF 0 oC
 

Новини

От Почетното Консулство в България

От Мавриций

Делегация от Мавриций на официално посещение в София

Делегация от Мавриций на посещение в София

30-03-2010

На 26-27.03.2010г. Делегация от Република Мавриций, ръководена от Вицепремиера на републиката и министър на финансите и икономическото развитие г-н Рама Ситханен, посети страната ни в рамките на форума "Инвестиционни Възможности и Двустранно Сътрудничество Мавриций – България".

 

Делегацията, в която участваха също ръководителите на Инвестиционния съвет на Мавриций и на Комисията за финансови услуги, се срещна с българския вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков, както и с други представители на организации, които притежават възможности за влияние върху българската стопанска инициатива и бизнес среда.  

На срещата Вицепремиерите направиха преглед на икономическата ситуация в двете страни, обсъдиха възможностите за бизнес сътрудничество и перспективите за подобряване на инвестиционните условия. В тази връзка двамата финансови министри се спряха на възможностите за подписване на Спогодба за избягване на двойно данъчно облагане между двете държави.

 

Представяне на Инвестиционни Възможности в Мавриций, и развитието на страната като Международен Финансов Център, бе направено в сградата на Българската Търговско Промишлена Палата.

Делегацията осъществи срещи с Министъра на Икономиката Енергетиката и Туризма г-н Трайков; Г-н Чобанов – Председател на Комисия за Финансов Надзор, Председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

 

Условията за започване на бизнес в Република Мавриций са изключително облекчени – 15 % корпоративен данък и плосък данък върху доходите, 15% ДДС, минимални административни изисквания. За чуждестранни компании при определени условия данъкът става 3 %. Брутният вътрешен продукт на страната нараства ритмично с по 5% през последните 20 години.

Конкретно за българския бизнес Република Мавриций предизвиква интерес и с възможностите, които предоставя за реализиране на стопански инициативи към Индия, Китай и държавите от Африка чрез създадената в страната свободна безмитна зона. Република Мавриций е третия по ред инвеститор в Индия именно поради възможностите, които безмитната зона предоставя за регистрираните на нейната територия юридически лица, независимо дали са изцяло с чуждестранно или със смесено участие. Според представителите на делегацията, търговски взаимоотношения с Китай например, осъществявани от създадени на територията на свободната безмитна зона фирми, биха били икономически по-ефективни за представителите на българския бизнес.

 

Допълнителна информация можете да намерите на интернет страниците www.investmauritius.com  и  www.fscmauritius.org.


Делегация от Мавриций на официално посещение в София
Делегация от Мавриций на официално посещение в София
Делегация от Мавриций на официално посещение в София
Делегация от Мавриций на посещение в София

Business Opportunities with Republic of Mauritius

» Всички новини