Star and Key of the Indian Ocean

Дата: Понеделник, 19 Април 2021 | Сега е 01:51 в Порт Луи, 0oF 0 oC
 

Новини

От Почетното Консулство в България

От Мавриций

Президента Раджкешвур Пурряг назначи Христо Илиев за почетен консул на Република Мавриций в България

Президента Раджкешвур Пурряг назначи Христо Илиев за почетен консул на Мавриций

06-11-2013

Христо Илиев е първият официален представител на Република Мавриций в България.  Той получи своя консулски патент със специален указ на президента на Мавриций Раджкешвур Пурряг.

 

На церемония в Министерство на външните работи Христо Илиев официално получи своята консулската екзекватура, съгласно решение на Министерски съвет  за откриване на Почетно Консулство на Република Мавриций в България.

 

"Избирането ми за почетен консул на Република Мавриций е признание за дългогодишните ми усилия и същевременно възможност да продължа работя за развитието и стимулирането на двустранните икономически, търговски и културни отношения между България и Мавриций", заяви Христо Илиев.

 

В България Почетното Консулство ще бъде със седалище в София и с консулски окръг, обхващащ територията на България. Консулството ще оказва съдействие на гражданите на Мавриций по време на пребиваването им в България. Същевременно, чрез своите контакти и ноу хау, представителството ще подпомага българските компании, желаещи да инвестират или да открият подходящи партньори на островната държава.

 

Христо Илиев е с богат опит в международния бизнес, като управлява най-голямата холдингова компания за недвижими имоти в България – AG Capital.


» Всички новини