Star and Key of the Indian Ocean

Дата: Неделя, 18 Април 2021 | Сега е 00:54 в Порт Луи, 0oF 0 oC
 

Новини

От Почетното Консулство в България

От Мавриций

Срещна с Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева

Срещна с Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева

20-02-2019

Екатерина Захариева: Външната ни политика трябва да има икономическа насоченост

Почетният Консул на Република Мавриций в България, Др. Христо Илиев, като член на Борда на Асоциацията на Почетните консули се срещна с Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

На срещата министър Захариева обсъди възможностите за съвместна работа в сферата на международните и икономически отношения на страната ни. ,,Българската външна политика трябва да бъде икономически насочена. На всички заминаващи посланици казвам, че икономиката на страната ни е топ приоритет. България трябва да бъде добре. Това може да става чрез култура и туризъм, което би допринесло за развитието на българския бизнес‘‘, подчерта външният ни министър.

Министър Захариева подчерта, че за развитието на по-добрите двустранни отношения, определено би допринесло откриването на Почетно Консулство на България в Мавриций.

Екатерина Захариева посочи, че Министерството на външните работи усилено за подобряване на визовите услуги, за да не страда българският бизнес. ,,Разширяваме визовите центрове в Русия на над 50, в Китай – на над 15, в Индия от март ще имаме изнесени визови центрове, за Виетнам са в ход преговори в момента“, посочи министърът.

Екатерина Захариева информира ръководството на Асоциацията на почетните консули, че по инициатива на министерството през октомври ще бъде организирана среща  на всички почетни консули, представляващи България по света. Подобен форум би допринесъл  за привличане на инвестиции към България. ,, Смятам, че почетните консули могат да вършат чудесна работа и го правят. Благодарна съм на много почетни консули за подпомагането на развитието на българския бизнес“, подчерта министър Захариева.

 

 


Срещна с Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева

» Всички новини